John,Johnny


                                                

John Johnny és un solo de Rosa Muñoz amb direcció  de Sofia Asencio (Societat Doctor Alonso).

Va ser estrenat al Festival Escena Poblenou a l'Octubre de 2011.

La relació artística amb Sofia Asencio s'inicia el 2006 amb la meva proposta de col.laborar en la creació de la peça SOSA que s'estrena al teatre Tantarantana a Barcelona i circula aquest mateix any per la Xarxa de teatres alternatius.
Després de 5 anys, proposo a Sofia una nova trobada per rescatar alguns materials clau de SOSA i versionar o partir d'aquests per realitzar un nou treball conjunt. La idea és un sol meu amb la direcció o assistència de Sofia.
Ella detecta que sempre apareixen en les meves propostes, d'una manera o altra, referents musicals sentimentals molt característics i li sembla interessant treballar amb això. Mites musicals com Johnny Cash (d'aquí el títol), Camilo Sesto, Michael Jackson, Raphael... però també literaris com Gloria Fuertes, o cinematogràfics...

Sofia proposa un joc
>>    Crear un mapa-recorregut a terra amb pòsters, fotos, escrits, elements o símbols sobre aquests mites, com una portada de la revista Superpop o una paret d'una habitació d'un adolescent.
>>    Treballar amb ulls tancats tot el temps a manera de sensor analògic i introduir els temes musicals depenent d'on em situo en el meu trasllat.
>>    Treballar la independència cos-música i plantejar els mínims moviments, posicions, materials físics o accions que es mantenen.
>>    Crear un recorregut a manera de collage musical, com un ninot virtual que toca els botons del que sonarà. Mà a mà compositiu immediat entre cos i DJ.
>>    Mai hi ha el silenci: una base rítmica molt senzilla acompanya els passos a la zona intermèdia on no hi ha pòsters.

Sofia exerceix de DJ en escena i dirigeix aquesta proposta en la qual la selecció i el joc musical tenen molt de pes.
Per a aquesta construcció immediata de la peça és molt important l'observació i el respecte mutu de les regles del joc.

M'interessen 3 coses :

El treball amb ulls tancats. Una altra vegada el concepte del plaer i l'abstracció o capficament present en la meva última peça Lemon5, amb Jorge Albuerne  

El camí, el recorregut, el passeig, aturant-me en les diferents icones.  

No crear una peça amb diferents escenes. Compondre d'una altra manera. Plantejar una única acció i portar-la fins al final. Intervenció de l'atzar tenint molt clares les regles del joc.


John, Johnny manté una nuesa i vulnerabilitat pròpies dels meus últims treballs, una línia en la que vull continuar.
Vull continuar treballant el concepte de voyeurisme, de ser observat. És com si estigués dins d'una peixera, en un submón aïllat, humorístic a estones, on la bellesa també té els seus particulars cànons.
El joc i l'exercici físic, la repetició com a base, els temes que sempre m'han interessat i que tornen a aparèixer en gairebé tots els meus processos creatius. Jocs amb elements molt simples, jocs que remarquen certa tendresa i sordidesa.
El treball és sempre el mateix, ser observat minuciosament. El públic és qui observa des de ben lluny, assistint a alguna cosa molt privada, molt íntima i una mica perversa.

Fitxa artística


Idea i direcció Sofia Asencio
Selecció musical Rosa Muñoz
Interpretació i creació Sofia Asencio, Rosa Muñoz
Il luminació
Llorenç Parra
Vestuari Caterina Pérez i Rosa Muñoz
Espai escènic Sofia Asencio
Disseny pòsters Alfonso Rodríguez Barrera, David Cauquil
Fotografia Pep Daudé
Vídeo Jordi Arqué i Roberto Romero
Producció-gestió Mònica Pérez

Agraïments Carme Torrent, Iva Horvat, Ada Vilaró

Amb el suport de Festival Escena Poblenou
Companyia subvencionada pel Ministerio de Educación, Cultura y deporte/INAEM, CoNCA/Generalitat de Catalunya, ICUB/Ajuntament de Barcelona


Con el apoyo de :